Kulináris szemelvények a legutóbbi két hetes pesti nyaralásból (szigorúan kronológiai sorrendben) Most is valami hasonlóra számítok.
Készült a Gombócművek segítségével
Brokkolikrémleves, paprikáskrumpli (erős kezdés! courtesy of Mamma)
Füstölt szalonnával tűzdelt dámsült (szigorúan hidegen, házi vegyes vörössel)
Vaddisznópörkölt nokedli csemegeuborka (tenkjú Tamási)
Ránott cukkini, rántott karfiol, rántott brokkoli, tepsis krumpli (vegák előnyben)
Rántott csirke, zóna rántott sajt, dupla adag céklasaláta (másnap reggeli ijedelem elkerülésére érdemes megjegyezni az ipari céklafogyasztást - csak egy jótanács)
Tökfőzelék pörkölt-feltét (még mindig a csúcson)
Majonézes kukoricasaláta, bajor burgonyasaláta, maradék fasírt hidegen (mi ez, szilveszter?)
Sonkatojástorma terror (pedig de jure vagy de facto ateista az egész család, és mégis)
Töltött káposzta (édeskáposztából és kaláccsal, de erről bővebben talán máskor)
Az Istennek sem akar elfogyni a sonka (már a fülemen jön ki)
Tökfőzelék (a házi verzió azért jobb, de nem lehet neki ellenállni)
Resztelt máj friss omlós fehérkenyérrel (kis szívvel, após által elkövetve)
Rántott hal, petrezselymes krumpli, házi tartár (pont mint az Irinyi menzán)
Őzpörkölt parasztosan (Gyugyi módra Gyúrón)
Lencse főz-elék (1993 Hóbiárt Basa presszó 25 ft)
Csokis gőzgombóc (a szilvalekváros jobb)
Felturbózott saláta (vitamin-nap, mily megkönnyebbülés)
Zóna babgulyás, hosszúlépés, sült [balatoni :-) ] hekk, sercli, almapaprika, fahéjas palacsinta (a Római parttal is nehéz mellényúlni)
Hamburgerkrémes melegszendvics lilahagymával (a jéghideg Dreher obligát)
Tárkonyos raguleves, sajtos-tejfölös-sonkástészta(torta)
Zöldbabfőzelék, rántott csirkemáj, lekváros gombóc (tényleg jobb)
Zöldborsófőzelék, vagdalt, tejberizs (ez mér megint a '80-as évek)
Reggelenként házi (?) kapros túrós rétes a Lehelen
Továbbá:
kaukázusi kefír
túró rudi
nógrádi sós rúd alias ropi klasszik
fékezett habzású Borsodi világos 169-ért (ez ám a value for money)
és persze kisfröccsök száraz fehérből számolatlanul...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése